Zwolsche Aioli

Hoe het begon….

Het zal zo’n 18 jaar geleden zijn dat Jeroen, als liefhebber van knoflooksaus, niet tevreden was met het aanbod in de winkels op dat moment. Te ‘glazig’, te kunstmatige smaak…
En waar was de knoflook??

Na wat onderzoek besloot hij het zelf te gaan maken. Hierdoor ontstond een eigen recept, wat in de jaren steeds is ge-upgraded door Jeroen en wat sinds een paar jaar staat!

Vrienden vroegen erom als ze een feestje vierden. “Jeroen we hoeven geen cadeau hoor, maar we zouden het geweldig vinden als je een pot eigengemaakte knoflooksaus meeneemt!” Op den duur begon Jeroen voor elke gelegenheid de etiketten te tekenen en kreeg men een “persoonlijke” pot Aioli met stokbrood of een borrelpakket cadeau.
In 2018 hielp Jeroen vrienden in een nieuw te openen restaurant in Amsterdam, hier werd hem de vraag gesteld of ‘Jeroen’s Zwolse Aioli’ op de kaart mocht komen bij hun ‘Thúskomme’… Daar is het idee van Zwolsche Aioli geboren. Toen steeds meer mensen er ‘lucht’ van kregen, besloot Jeroen er echt ‘potjes van te gaan maken.’ En zo begon het met de Lekkerste Zwolsche Aioli…

In april 2019 stond Zwolsche Aioli voor het eerst op een streekmarkt, de Smaak van Zwolle. Een groot succes, zo bleek! Alle Zwolsche Aioli was binnen 3 uur uitverkocht!

Onder leiding van Elly bestaat team Zwolsche Aioli uit Maarten, Gus, Robin en Jeroen, maken ze er een potje van, vanuit de “Keuken van Kneijber”.

Streekproducten

Winkelwagen
0